Nyheter / 10 tips för mogen superhy

10 tips för mogen superhy

I nya numret av Goda Vänner djupdyker vi i ämnet huden, där vi både bekräftar och spräcker hål på vissa myter. Vad gäller egentligen om man vill få en mogen superhy? Här bjuder vi på 10 tips, läs gärna hela artikeln i magasinet som finns här.

 

#1 Tvätta ansiktet

Att tvätta ansiktet varje kväll tar bort smuts och olja. Många menar att mild tvål och vatten räcker bra, följt av en fuktkräm. Undvik hett vatten som torkar ut huden.

#2 Drick vatten

Med tanke på att kroppen består av 60 procent av detta ämne lär vatten aldrig bli otrendigt. Förutom att dricka tillräckligt mycket bör man också se till att miljön man vistas i är tillräckligt fuktig. En luftfuktare är ett bra tips.

#3 Smörj in dig

Att smörja in huden kan hjälpa till att bromsa åldrandet men det är viktigt att använda produkter som funkar för mogen hy, eftersom den ofta är torr, tunn och känslig. En trend är att smörja in huden med ren, ekologisk olja, till exempel kallpressad kokoseller olivolja.

#4 Träna Det som är bra för kroppen brukar även vara bra för hyn.

Att röra på sig ökar blodcirkulationen. Huden får en snygg lyster och du ser yngre och piggare ut. En daglig promenad gör underverk för både hälsan och hyn.

#5 Använd solskydd

Att förebygga solskador är både billigare och sundare än att åtgärda dem i efterhand med botox och andra kraftfulla ingrepp. Solskyddsfaktorn bör ligga omkring 30 och appliceras rikligt på de kroppsdelar som utsätts.

#6 Byt skräpmaten mot frukt, grönt och fisk

En sund livsstil ger ett sunt utseende. Frukt och grönsaker innehåller antioxidanter som kan motverka fria radikaler och verka antiinflammatoriskt i kroppen. Det är också viktigt att få i sig tillräckligt av omega-3 och omega- 6, både för hjärtat och för hudens elasticitet. Godis för huden är också E-vitamin som bland annat finns i mandlar, jordnötter och tomater.

#7 Gör en ansiktsbehandling då och då

En professionell ansiktsbehandling är en djuprengöring av huden, där fett och smuts tas bort och huden återfuktas. En gång i månaden är idealet, menar proffsen – förutsatt att man har tid och råd, så klart.

#8 Exfoliera

Att ta bort döda hudceller med en exfolieringskräm någon gång i veckan stimulerar förnyelsen av hudens egna celler. Ett annat ord för exfoliering är peeling. Krämerna kan till exempel innehålla små korn av pimpsten. Men se upp! En del peelingkrämer innehåller så kallade mikroplaster som inte fångas upp av reningsverken, vilket får stora konsekvenser för det marina djurlivet.

#9 Sov!

Att sova ordentligt är helt avgörande för hälsan, och hudhälsan är inget undantag. Cellerna repareras medan du sover, och en god natts sömn syns definitivt på huden. Dessvärre är det inte många av oss som sover så mycket som vi borde. Ett riktmärke är totalt 6–8 timmars sömn per natt. #10 Tänk positivt Det finns inga krämer eller operationer i världen som kan få dig att se så ung och snygg ut som äkta glädje. Ägna din tid åt folk som får dig att känna dig glad – på riktigt. Och när skrattade du senast?