Sommarens läsning är räddad!

Nu är sommarens dubbelnummer här och här får vi följa med i passionens tecken, såväl vad det gäller mat som sex politik. Läs om hur Annie Lööf...

Första numret för 2018 är här!

I nr 1 får vi följa med på Klimat-Claras resa mot ett stress- och giftfritt liv, Bert Karlssons nya satsning på äldrematen, miraklet i magen...

Glutenfritt vete kan bli verklighet

Spanska forskare arbetar på att ta fram en typ a vete som kan ätas av glutenint0leranta personer. Via genmodifiering hoppas forskarna kunna få bort glutenproteinerna i vetet...

Öppning för insekter på tallriken

Nu är det fritt fram att odla och sälja insekter som människoföda i Finland. I Sverige är det inte tillåtet än - men det kan...

6 av 10 föredrar utegrisar

6 av 10 konsumenter vill att grisar ska få gå ute och beta och böka. Men endast 1 av 100 svenska grisar bor på en...

Fotografiska har världens bästa museikrog

Paul Svenssons restaurang på Fotografiska museet i Stockholm är bäst i världen i sin kategori. På Leading Culture Destinations Awards i fredags (den 29 september)...

Köttskolan flyttar in i mobilen

I veckan lanserades Köttskolan av branschorganisationen Svenskt Kött. I ett 50-tal korta online-lektioner som kan ses som filmer i mobil, läsplatta eller dator, ska svenskarna...