Nyheter / Populärt med träning på semestern

Populärt med träning på semestern

Trenden med träningsresor går urstarkt och ser inte ut att vända inom den närmsta framtiden. Resebolaget Apollo ser ett ökat intresse även hos äldre.

På reseföretaget Apollo slår träningsresorna bokningsrekord och bevisar därmed att det är en fortsatt stark trend. Även om man inte för någon statistik över åldersgrupper i dagsläget ser intresset stort ut för träningsresor även hos äldre.
– Den allmänna känslan bland personal som tar hanterar våra bokningar är att äldre efterfrågar någon form av aktivitet under sin semester i en större utsträckning än tidigare. Det behöver då inte handla om renodlade träningsresor, utan mer frågor kring enskilda aktiviteter som till exempel olika former av gruppträning och huruvida det erbjuds på plats, säger Jennie Boström på Apollo.

Apollo har ett resekoncept som de kallar “Aktiv Senior” med träning för pensionärer som vill prova nya träningsmetoder och ta till sig av ny och vedertagen kunskap inom hälsa och livsstil. På det området märker Jennie Boström av ett stort intresse och flera återkommande resenärer.
– Helt klart är att äldre idag har en annan inställning till träning och hälsa än äldre igår. Därför erbjuder vi också resor som vi kallar ”Aktiv senior” med träning på alla nivåer. De här resorna är populära och vi har flera återkommande resenärer, säger Jennie Boström.

Thailand spås i år slå igenom som ett accepterat resmål för en veckas resa där fokus är träning i ett härligt klimat kryddat med sol och bad.

– Thailand som träningsdestination är oerhört hett inför vintern och jag tror vi kommer se en ökning framförallt till Phuket som är en riktig pärla för alla som gillar att springa, cykla, simma och träna i grupp, säger Daniel Giray, Sports Manager på Apollo.

Madeira är ytterligare en destination som ökar i popularitet och kommer starkt bland mountainbikeresenärer och terränglöpare.

– Blommor och buskar i all ära, Madeira är världsklass när det gäller cykel och löpning i terräng. Här finns en riktigt bra infrastruktur för utomhussport, säger Daniel Giray.