Recept / Bonnabönegröt med stekt fläsk och rårörda lingon

Bonnabönegröt med stekt fläsk och rårörda lingon

Kock:

Anette Svanbring

Kök:

Björkliden, Alvesta

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

Receptet är beräknat för 2 portioner

Gröt:
0,5 kg potatis, kokt
140 g bondbönor, kokta
2,5 msk mjölk
1 msk stekflott
1 msk smör
Salt, vitpeppar
40 g fläsk, rimmat

Rårörda lingon:
150 g lingon
4 msk strösocker

Mal potatis och bondbönor, häll ner i en gryta. Värm mjölk och blanda potatis- och bönmoset med mjölk, stekflott, smör och kryddor. Lägg upp fläskskivor på en plåt och stek tills de fått bra färg. Blanda lingon och socker, rör runt med jämna mellanrum tills sockret har löst sig. Servera gröten med stekt fläsk och rårörda lingon.