Recept / Dunias lasagne med färsk spenat och champinjoner

Dunias lasagne med färsk spenat och champinjoner

Kock:

Dunia Muhammad

Kök:

Isabellagården, Strängnäs

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

Receptet är beräknat för 10 portioner        

2 dl gul lök, finhackad
100 g margarin
150 g champinjoner, skivade
130 g tomater, små tärningar
1 kg bladspenat
2 krm muskot, riven
30 g oregano, färsk

Béchamelsås:
60 g margarin
1 dl vetemjöl
1,9 dl mjölk
400 g lasagneplattor
4 dl ost, riven
Salt, peppar

Stek lök hastigt i lite margarin. Tillsätt champinjoner och tomater, fräs en liten stund. Tillsätt bladspenat och vänd ingredienserna några gånger i kastrullen. Krydda med muskot, oregano, salt och peppar. Dra av kastrullen från spisplattan. Smält margarin och vispa ner mjöl. Tillsätt mjölk, lite i taget, koka upp och låt koka 3-5 minuter under fortsatt vispning. Smaka av med salt och vitpeppar. Smörj en gratängform och varva sedan spenatröra, lasagneplattor och béchamelsås. Avsluta med såsen. Fördela ost över lasagnen och gratinera i ugn på 160 grader i cirka 20-30 minuter.