Recept / Kvarnlidens vilda kyckling i form

Kvarnlidens vilda kyckling i form

Kock:

Kerstin Larsson

Kök:

Kvarnliden, Ängelholm

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

Receptet är beräknat för 10 portioner

1,2 kg kycklinginnerfilé
1 msk timjan, färsk
1 msk enbär, krossade
0,5 dl soja
50 g gul lök
100 g morot
100 g palsternacka
2 dl svartvinbärssaft, koncentrerad
2 dl vatten
750 g crème fraiche
5 dl prästost, extralagrad, riven
Salt, peppar

Blanda ihop timjan, enbär, soja och peppar, blanda allt med kyckling. Bryn i smör, krydda med salt och peppar. Lägg över i gratängform. Bryn lök, morot och palsternacka. Slå över svartvinbärssaft och vatten, låt koka tills grönsakerna är mjuka. Mixa ihop och tillsätt crème fraiche. Koka upp och smaksätt med kryddor. Häll såsen över kycklingen, strö över ost och gratinera i ugn på 200 grader i cirka 10 minuter, tills kycklingen är klar. Servera gärna med klyftpotatis och rostade rotfrukter.