Recept / Kycklingfilé med päron och myntasås

Kycklingfilé med päron och myntasås

Kock:

Henrik Berggren

Kök:

Glöstorpshöjden äldreboende, Göteborg

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

Receptet är beräknat för 10 portioner

1,2 kg kycklingfilé
10 g ingefära, färsk, riven
4 klyftor vitlök, pressad
2 msk margarin
500 g päron, färskt, tärnat
5 dl crème fraiche
1 st kycklingbuljongtärning
1 msk sambal oelek
2 tsk mandel, hyvlad, rostad
20 g mynta, grovhackad
Salt, peppar, gurkmeja

Bryn kyckling, ingefära och vitlök i margarin. Krydda med salt och peppar, lägg i form och lägg päron på kycklingen. Blanda crème fraiche, buljong och sambal oelek i en gryta, koka upp och smaka av. För mer färg, tillsätt lite gurkmeja. Häll såsen över kycklingen, strö mandel på och gratinera i ugn på 175 grader i cirka 20 minuter. Garnera med mynta. Servera gärna med kokt ris.