Recept / Leverbiff med gräddsås

Leverbiff med gräddsås

Kock:

Monica Jonsson

Kök:

Högåsen, Alvesta

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

Receptet är beräknat för 2 portioner

2 hg ungnötslever
1 st potatis, rå, mald
1,5 msk gul lök, rå, mald
1 st ansjovis, mald
0,5 st ägg
Salt, peppar, timjan, koriander

Gräddsås:
0,5 dl vetemjöl
2 dl vatten
1 dl grädde
1 st köttbuljongtärning
Salt, vitpeppar, soja

Blanda lever, potatis, lök, ansjovis, ägg och kryddor. Gör lagom stora biffar och stek på medeltemperatur. Rör ut vetemjöl i vatten. Häll i grädde och koka upp. Tillsätt buljong samt salt, peppar och soja efter smak. Servera gärna med kokt potatis och lingon.