Recept / Rabarber- och jordgubbspaj med kokos

Rabarber- och jordgubbspaj med kokos

Kock:

Stella Kivimäki

Kök:

Bagaregårdens centralkök, Göteborg

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

Receptet är beräknat för 10 portioner

400 g rabarber
350 g jordgubbar
1 dl potatismjöl
0,5 dl strösocker

Smuldeg:
3 dl vetemjöl
3,5 dl kokosflingor
1,5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2,5 dl margarin, flytande

Blanda snabbt ihop torrvaror och margarin till en smuldeg. Blanda rabarber och jordgubbar med potatismjöl och socker. Fördela frukt- och bärblandningen i form och strö över smuldeg. Grädda i ugn på 165 grader i cirka 25-35 minuter.
Serveras med glass, lättvispad grädde eller vaniljvisp.