Recept / Stekt kycklingfilé med rostad palsternackspanna

Stekt kycklingfilé med rostad palsternackspanna

Kock:

Mikael Larsen

Kök:

Skogslidens kök, Båstad

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

Receptet är beräknat för 10 portioner

1,2 kg kycklingfilé

Rostad palsternackspanna:
500 g palsternacka, stavar
250 g sidfläsk, rimmat, tärnat
200 gram lök, ringar
300 g bladspenat

Citron-crème fraiche:
500 g crème fraiche
1 msk timjan, färsk, finhackad
2-3 st citron, skal och saft
Salt, peppar

Krydda kycklingfileér och bryn dem i olja. Stek i dem i ugn på 140 grader i cirka 15-20 minuter tills de är genomstekta. Blanda palsternackor med sidfläsk och lök, stek tills pasternackorna är mjuka, med lite tuggmotstånd. Vänd ner spenar i palsternackspannan precis före servering. Blanda crème fraiche med timjan, citronskal och saft, smaka av med salt och peppar.