Recept / Vegetariska färsbiffar med soltorkade tomater toppade med lingonkräm

Vegetariska färsbiffar med soltorkade tomater toppade med lingonkräm

Kock:

Jonas Andersson

Kök:

Willans vårdboende, Ängelholm

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

Receptet är beräknat för 10 portioner

150 g champinjoner alt. ostronskivling, hackade
4 dl gul lök, hackad
1,5 msk rapsolja
50 g purjolök, strimlad
150 g gröna linser, kokta
1,5 dl persilja, hackad
500 g kidneybönor, kokta, grovhackade
2 st ägg
5 msk majsstärkelse
200 g potatis, mjölig, kokt, pressad
1,5 krm kryddpeppar
80 g soltorkade tomater, strimlade
1 tsk oregano
Ströbröd
Salt, vitpeppar

Lingonkräm:
200 g kvarg, naturell
100 g lingon, färska
2,5 dl bladpersilja, hackad
1 msk linfrön, krossade

Bryn champinjoner och lök i rapsolja, låt svalna. Blanda med övriga ingredienser till en fin färs och låt vila i cirka 30 minuter. Forma till biffar och vänd i ströbröd. Stek 2 minuter på varje sida och baka sedan klart i ugnen på 170 grader i cirka 10 minuter. Blanda alla ingredienser till lingonkrämen och servera som topping till biffarna. Servera gärna med kokt potatis eller ris.