Nyheter / Träning för 70+ som vill komma igång

Träning för 70+ som vill komma igång

Friskis&Svettis lanserar sitt nya träningskoncept: Seniorklubben där seniorer inspirerar andra seniorer i anpassad träning.

Träning för hela livet blir allt mer populärt och gymkedjan Friskis&Svettis möter upp trenden med två nya träningskoncept. Ett med fokus på barn och ett med fokus på äldre seniorer, skriver Friskis&Svettis.

Seniorklubben är till för den som är 70+ och inte har tränat innan eller har haft ett längre uppehåll. Seniorklubbens träningsupplägg är mer fokuserat på gemenskap och att hitta likasinnade. Träningstillfällena är en gång i veckan och efter träningstillfällena finns det tid för en kopp kaffe.

– Många pigga seniorer tränar redan hos oss, men vi behöver aktiviteter som är mjukare än våra soft-pass och med mer fokus på gemenskap. Vi behöver en träningsklubb, konstaterar Annika Gärderud, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks.

I höst drar Seniorklubben igång hos cirka femton Friskis-föreningar runt om Sverige.

– Upplägget med träningsklubbar är ett helt nytt arbetssätt hos oss. I Seniorklubben kommer 70 plussare kunna hitta likasinnade och njuta av den mysiga klubbkänslan, träningen kommer på köpet, säger Annika.